Ontmoet het team

Lelystad Airport, ruim 50 jaar open!

Home Over ons Ontmoet ons team Jelle
Lelystad-Airport-Jelle Moerkerken

Jelle: Bevelvoerder brandweer Lelystad Airport

Ik ben bevelvoerder bij de brandweer, sinds juni 2019 gedetacheerd vanuit Schiphol. Op Schiphol werkte ik ook bij de brandweer. Toen mij gevraagd werd hier het brandweerkorps op te zetten, heb ik geen seconde getwijfeld. Het leek mij een mooie ervaring en wanneer krijg je nou weer zo’n kans?

 

Volwaardige kazerne

Voordat ik hier kwam, was er geen volwaardige brandweer. De brandweer was niet ingericht zoals hij nu staat.  Een aantal medewerkers deed het er als neventaak bij. Dat is nu wel anders. We zijn met 18 man, waarvan vier op een 16-uurs dienst. Twee jaar geleden hebben we een hangar volledig omgebouwd tot onze nieuwe kazerne. Er zijn nieuwe brandweerauto’s gekomen, een sportruimte, ontspanningsruimte, kortom: een volwaardige kazerne. De organisatie staat en als de definitieve toestemming er is voor het commerciële vervoer, zijn wij er klaar voor.

 

Ondersteuning in de regio

In de tussentijd hebben wij genoeg te doen. Er wordt hier veel gevlogen, als er iets is met een toestel moeten we paraat staan bij de baan. Daarnaast rijden we in het veld om de kennis op peil te houden, controleren we de crashtenders en testen het materieel. Daarnaast sporten en oefenen we, onderhouden de kazerne en bieden ondersteuning aan bij de verschillende bedrijven op de luchthaven. Ook doen we de gladheidbestrijding en kunnen we worden ingezet als ondersteuning in de regio. In januari 2024 speelde de inzet van de crashtender van Lelystad Airport een cruciale rol bij de brand in Rutten en in 2021 bij een brand in Kampen.  In 2022 waren wij ter plaatse bij de stroomstoring in Lelystad en omgeving. Ook is de brandweer van de luchthaven ingezet bij een natuurbrand in Lelystad en een grote brand op een industrieterrein op Soesterberg.

Druk bezig dus, ik verveel mij geen moment.

2024-2-Management-Team-Lelystad-Airport

Management Team

Het Management Team (MT) van Lelystad Airport is verantwoordelijk voor het besturen van de luchthaven.
Lelystad-Airport-Jan Eerkens

Management

CEO Jan Eerkens: Lelystad Airport speelt al 50 jaar een centrale rol in de luchtvaartbranche.

Lelystad-Airport-Jelle Moerkerken

Brandweer

Bevelvoerder Jelle: Bevelvoerder brandweer en sinds juni 2019 vanuit Schiphol gedetacheerd op Lelystad Airport. Ons team bestaat uit 18 brandweermannen.

Lelystad-Airport-Nicky

Operations

Supervisor Operations Nicky:Lelystad Airport is de drukste General Aviation-luchthaven van Nederland! Met goed weer hebben we tussen de 350-450 vliegbewegingen per dag.

Lelystad-Airport-Nicky

Marketing Communicatie

Medewerker marketing & communicatie Kim: In 2023 heb ik diverse evenementen georganiseerd voor de viering van ons 50-jarig jubileum.