General Aviation

Lelystad Airport, Nederlands drukste General Aviation-luchthaven.

Home Over ons General Aviation

General Aviation

Lelystad Airport bestaat ruim 50 jaar en is de drukste General Aviation-luchthaven van Nederland. Op Lelystad Airport wordt een breed scala aan luchtvaartactiviteiten aangeboden, zoals lesvluchten, helikoptertrainingen, simulatievluchten, zakelijke vluchten, rondvluchten, sportvliegen, aerobaticsvluchten en vliegtuigonderhoud.

Lelystad Airport wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opleiden van toekomstige piloten, het trainen van piloten, luchtfotografie, medische vluchten en meer. In de hangars op de luchthaven staan zo’n 200 vliegtuigen en helikopters die regelmatig worden gebruikt.

Op mooie dagen zijn er wel tussen de 350-450 vliegbewegingen. Lelystad Airport heeft circa 80.000 vliegbewegingen per jaar.

 

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)

De afgelopen jaren zijn er grote ontwikkelingen geweest. Sinds 7 november 2019 begeleiden luchtverkeersleiders vliegtuigen rondom en op de luchthaven. Daarmee bereiden we ons voor op de komst van commercieel handelsverkeer, de vluchten voor de vakantiereiziger!

 

Brandweerkorps

De luchthaven heeft een eigen brandweerkorps. Het team bestaat uit 18 man, waarvan 4 op een 16-uurs dienst. De brandweerafdeling is verantwoordelijk voor de bestrijding en preventie van incidenten en kleine bedrijfsongevallen op het luchthaventerrein. Ook houdt de brandweer zich bezig met de gladheidbestrijding en worden de brandweermannen en de crashtenders ingezet als ondersteuning in de regio. De brandweer levert hiermee een bijdrage in het waarborgen van de veiligheid en continuïteit van Lelystad Airport. Op Lelystad Airport staan twee crashtenders. Lees hier alles over dit speciale voertuig.