F.A.Q.'s

Veel gestelde vragen over de luchthaven.

Home FAQ

Vraag en antwoord Lelystad Airport

Heb je een vraag of opmerking die je graag wilt delen met Lelystad Airport? De meestgestelde vragen lees je op deze pagina.

Wanneer gaat Lelystad Airport open voor commercieel handelsverkeer (vakantievluchten) ?

Klik hier voor de actuele informatie over de komst van commercieel handelsverkeer (vakantievluchten) op Lelystad Airport.

Zijn er vacatures op Lelystad Airport?

De actuele vacatures lees je hier.

Kijk ook eens in de bedrijvengids voor openstaande vacatures bij de bedrijven op het bedrijventerrein van Lelystad Airport.

Kan ik stage lopen of afstuderen op Lelystad Airport?

Ja, dat kan zeker! Kijk op actuele vacatures. Vergeet ook niet te kijken in de bedrijvengids. Er zijn heel veel bedrijven op het luchthaventerrein.

Kan ik een rondleiding of presentatie krijgen op Lelystad Airport?

Dat is momenteel niet mogelijk. We kijken echter uit naar het moment dat er vakantievluchten vertrekken en landen vanaf Lelystad Airport. We verwelkomen je dan graag als passagier op onze prachtige luchthaven.

Wat voor type vliegtuigen vliegen er op Lelystad Airport?

Onze start- en landingsbaan, taxibanen en vliegtuigopstelplaatsen zijn geschikt voor klein lesverkeer, zakenvliegtuigen en passagiersvliegtuigen zoals Boeing 737 en de Airbus A320.

De maximale spanwijdte op de luchthaven is 36 meter (codeletter C). 

Komen er vrachtvluchten op Lelystad Airport?

Nee, er komen geen vrachtvluchten van en naar Lelystad Airport.  Dat kan niet, omdat onze baan te kort is voor vrachtvliegtuigen. Daarnaast zijn de baan- en rijbanen te smal en de vliegtuigopstelplaatsen te klein. Ook zijn er op Lelystad Airport geen faciliteiten om vrachtverkeer af te handelen. Denk hierbij aan opslagloodsen, douane en inklaringsfaciliteiten.

Komen er nachtvluchten op Lelystad Airport?

Er wordt ’s nachts niet van en naar Lelystad Airport gevlogen.

Hoe reis ik straks van en naar Lelystad Airport?

Lelystad Airport ligt centraal in Nederland. Onze luchthaven is snel en makkelijk te bereiken via de weg en met het openbaar vervoer. Vanaf de A6 rijd je via de Anthony Fokkerweg direct naar de luchthaven.

Klik hier voor meer informatie.

Naar welke bestemmingen kun je vanaf Lelystad Airport vliegen zodra je vanaf de luchthaven kunt vliegen naar diverse vakantiebestemmingen?

Dat is op dit moment nog niet zeker. Zodra we meer weten, laten we je dat via deze website en via onze socialmediakanalen weten.

Staat jouw vraag niet in de FAQ? Vul dan het contactformulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Stel ons een vraag