Over ons

Lelystad Airport, de drukste General Aviation-luchthaven van Nederland.

Home Over ons

Over ons

Lelystad Airport bestaat ruim 50 jaar en is er klaar voor om straks dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te worden.

Onze reis gaat terug tot 1973: toen zetten we voet aan de grond op (toen nog) een grasbaan net buiten Lelystad. Piloten landden via ‘Hotel Bravo’ op vliegveld Lelystad.

We zijn sinds 1993 onderdeel van Royal Schiphol Group. Vliegveld Lelystad werd Lelystad Airport en groeide uit tot een belangrijke luchthaven voor de General Aviation. Met circa 80.000 vliegbewegingen per jaar zijn we in aantallen de tweede luchthaven van Nederland. De luchtverkeersleiders zorgen voor een veilige afhandeling van dat vliegverkeer.

 

Overloopluchthaven

Lelystad Airport is gereed gemaakt als de overloopluchthaven van Schiphol. Al in 2008 is dit in het Alders akkoord vastgesteld door omwonenden, politici en de luchtvaart sector. De opening van Lelystad Airport voor commercieel handelsverkeer (vakantievluchten) biedt de kans nachtvluchten van Schiphol te verplaatsen naar overdag op Lelystad Airport. De komst van commercieel handelsverkeer (vakantievluchten) is een toegevoegde waarde voor zowel de omwonenden van Schiphol als voor de economie in Lelystad en Flevoland.

 

TV-programma Tot op de Bodem

In het tv-programma Tot op de Bodem onderzoeken Jaap van den Biesen & Marvin Hop waarom dingen in Flevoland zijn zoals ze zijn. Bekijk hier de aflevering van Tot op de Bodem over Lelystad Airport.

 

 

N.V. Luchthaven Lelystad is de exploitant van Lelystad Airport en is een volledige dochteronderneming van Schiphol Nederland B.V.