Ontmoet het team

Lelystad Airport, ruim 50 jaar open!

Home Over ons Ontmoet ons team Lelystad Airport Operations Nicky
Lelystad-Airport-Nicky

Nicky: Supervisor Operations

Drukste General Aviation-luchthaven van Nederland

 Lelystad Airport is de drukste General Aviation-luchthaven van Nederland. Nicky is supervisor operations en werkt in de General Aviation-terminal. Voor wie denkt dat er hier niets gebeurt: met goed weer hebben we tussen de 350-450 vliegbewegingen per dag.

We hebben één baan en beperkte openingstijden, dus dan kun je je wel voorstellen dat het hier heel druk kan zijn. Onder GA, General Aviation, valt van alles. Lesvliegtuigen, sportvliegtuigjes, helikopters, elektrische vliegtuigen, zakelijke vluchten, vliegtuigen voor rondvluchten. In de hangars staan zo’n tweehonderd vliegtuigen en helikopters, elke vierkante meter is bezet. En ze worden regelmatig gebruikt. In corona-tijd waren we zelfs de drukste luchthaven van Nederland.

 

Grote stappen

Ik heb sinds ik op Lelystad Airport werk, veel zien veranderen. Er zijn de afgelopen vier jaar grote stappen gemaakt. We zijn van een informele luchthaven naar een organisatie met structuur en strakkere regels en procedures gegaan. Sinds 7 november 2019 is Lelystad Airport een door Luchtverkeersleiding Nederland gecontroleerde luchthaven.

Dat is ook nodig als we willen doorgroeien naar een luchthaven voor commercieel handelsverkeer (vakantievluchten). Voor dat laatste is de kogel nog steeds niet definitief door de kerk, maar ik blijf enthousiast. Natuurlijk is het voor iedereen een tegenslag als er weer uitstel is, maar het gaat een keer gebeuren. Daar zijn we allemaal van overtuigd.

Ondanks alles blijft de sfeer goed. Want hier werken, is gewoon ontzettend leuk. We hebben een fijn team, iedereen kent elkaar, de lijntjes zijn kort, ook met de directie, en het werk is afwisselend.

2024-2-Management-Team-Lelystad-Airport

Management Team

Het Management Team (MT) van Lelystad Airport is verantwoordelijk voor het besturen van de luchthaven.
Lelystad-Airport-Jan Eerkens

Management

CEO Jan Eerkens: Lelystad Airport speelt al 50 jaar een centrale rol in de luchtvaartbranche.

Lelystad-Airport-Jelle Moerkerken

Brandweer

Bevelvoerder Jelle: Bevelvoerder brandweer en sinds juni 2019 vanuit Schiphol gedetacheerd op Lelystad Airport. Ons team bestaat uit 18 brandweermannen.

Lelystad-Airport-Nicky

Operations

Supervisor Operations Nicky:Lelystad Airport is de drukste General Aviation-luchthaven van Nederland! Met goed weer hebben we tussen de 350-450 vliegbewegingen per dag.

Lelystad-Airport-Nicky

Marketing Communicatie

Medewerker marketing & communicatie Kim: In 2023 heb ik diverse evenementen georganiseerd voor de viering van ons 50-jarig jubileum.