Ontmoet het team

Lelystad Airport, al 50 jaar open!

Home Over ons Ontmoet het team Lelystad Airport Operations Nicky
Lelystad-Airport-Nicky

Nicky: Supervisor Operations

Drukste General Aviation-luchthaven van Nederland

 Lelystad Airport is de drukste General Aviation-luchthaven in Nederland. Nicky is supervisor operations en werkt in de General Aviation-terminal. Voor wie denkt dat er hier niets gebeurt: met goed weer hebben we tot wel 450 vliegtuigbewegingen op een dag.

We hebben één baan en beperkte openingstijden, dus dan kun je je wel voorstellen dat het hier heel druk kan zijn. Onder GA, General Aviation, valt van alles. Lesvliegtuigen, sportvliegtuigjes, helikopters, zakelijke vluchten, vliegtuigen voor rondvluchten. In de hangars staan zo’n 200 vliegtuigen en helikopters, elke vierkante meter is bezet. En ze worden regelmatig gebruikt. In coronatijd waren we zelfs de drukste luchthaven in Nederland.

 

Grote stappen

Ik heb sinds ik op Lelystad Airport werk, veel zien veranderen. Er zijn de afgelopen vier jaar grote stappen gemaakt.
We zijn van een informele luchthaven naar een organisatie met structuur en strakkere spelregels en procedures gegaan. Sinds 7 november 2019 is Lelystad Airport een door Luchtverkeersleiding Nederland gecontroleerde luchthaven.

Dat is ook nodig als we willen doorgroeien naar een passagiersluchthaven. Voor dat laatste is de kogel nog steeds niet definitief door de kerk, maar ik blijf enthousiast. Natuurlijk is het voor iedereen een tegenslag als er weer uitstel is, maar het gaat een keer gebeuren. Daar zijn we allemaal van overtuigd.

Ondanks alles blijft de sfeer goed. Want hier werken, is gewoon ontzettend leuk. We hebben een fijn team, iedereen kent elkaar, de lijntjes zijn kort, ook met de directie, en het werk is afwisselend.

Lelystad-Airport-Jan Eerkens

Management

Algemeen Directeur Jan Eerkens: Lelystad Airport speelt al 50 jaar een centrale rol in de luchtvaartbranche.

Lelystad-Airport-Nicky

Operations

Supervisor Operations Nicky: Lelystad is de drukste General Aviation-luchthaven in Nederland! Met goed weer hebben we tot wel 450 vliegtuigbewegingen per dag.

Lelystad-Airport-Jelle Moerkerken

Brandweer

Bevelvoerder Jelle: Bevelvoerder brandweer en sinds juni 2019 vanuit Schiphol gedetacheerd op Lelystad Airport. Ons team bestaat uit 18 brandweermannen.

Lelystad-Airport-Nicky

Marketing Communicatie

Projectmanager Esmée: Als collega van de afdeling Marketing & Communicatie op Lelystad Airport ben ik trots om deel uit te maken van ons 50-jarig-jubileumproject.