De passagiersterminal

Lelystad Airport, een nieuw vertrekpunt!

Home Over ons De passagiersterminal

Spectaculaire eenvoud

De duurzame terminal is het visitekaartje van Lelystad Airport.

Spectaculaire eenvoud: met minimale middelen is een maximaal effect bereikt en het ontwerp past in het polderlandschap!

De passagiersterminal is dé plek waar je binnenkomt als je op het punt staat om je vakantie te beginnen. Daar word je door je familie en vrienden uitgezwaaid of weer verwelkomd.

Lelystad Airport wordt een ‘selfservice luchthaven’. Als passagier doorloop je snel een overzichtelijk proces. Vanuit de entree kun je de vliegtuigen al zien staan. Het is een plek waar je je op je gemak voelt en waar je een prachtig uitzicht hebt over onze start- en landingsbaan.

De terminal heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter.

 

Een van de duurzaamste terminals ter wereld

De passagiersterminal heeft in 2019 een LEED-Goldcertificaat verkregen dat aantoont dat het gebouw een van de duurzaamste terminals ter wereld is. Het gebouw is goed geïsoleerd, waardoor het energieverbruik minimaal is.

Ruimtes waar reizigers maar kort verblijven, zoals de entreehal en de reclaim, zijn niet geklimatiseerd. Pas bij security, in de lounge en de wachtruimte bij de gate staat de klimaatinstallatie aan. Voor koelen en verwarmen is een luchtwarmtepomp geïnstalleerd. De terminal heeft geen gasaansluiting.

De Lelystadse Boer

Ook in de passagiersterminal werken wij samen met De Lelystadse Boer. Zo kunnen passagiers in de horecagelegenheden straks genieten van het fruit of van verse frietjes van de aardappels van de Lelystadse Boer.

 

 

De Lelystadse Boer op Lelystad Airport