Nieuws & Media . 9 Overall 9 Unieke app speciaal ontwikkeld voor piloten

Unieke app speciaal ontwikkeld voor piloten

LARSA (Lelystad Airport Runway Scheduling App) is een initiatief van Lelystad Airport en ontwikkeld in samenwerking met Airport Creators en Luchtverkeersleiding Nederland. De app is gemaakt voor piloten die binnen de General Aviation luchtvaart gebruik maken van Lelystad Airport. Op 7 november 2019 is een werkgroep van vliegscholen en vliegclubs gestart met het testen van LARSA. Na een periode van uitvoerig testen is de app nu beschikbaar in de Google Play of Apple App Store.

LARSA stelt piloten in de gelegenheid om zelf het ideale moment te kiezen om te vertrekken of te landen op Lelystad Airport. De app geeft gebruikers direct inzicht over het verwachte gebruik van de start- en landingsbaan. Indien gewenst kunnen piloten hun activiteit om de drukte van de luchthaven heen plannen.

Een vlucht kan gepland worden in drie eenvoudige stappen. LARSA geeft piloten de mogelijkheid om tot een uur van te voren een vlucht in te plannen, te wijzigen of te annuleren. Door gebruik te maken van de app, worden piloten op de hoogte gehouden van de operationele situatie op Lelystad Airport.

De app is beschikbaar en te downloaden via de Google Play of Apple App Store. Voor piloten die de voorkeur geven aan een webomgeving, is het platform bereikbaar via larsa.lelystadairport.nl.

16 December, 2019