LARSA

Een unieke app voor piloten

Met LARSA voorkom je verassingen en bespaar je tijd door vooraf je vlucht in te plannen. De app geeft je de mogelijkheid om dit op ieder gewenst moment van de dag te doen. Bij het reserveren zie je direct wat het meest geschikte moment is om je vlucht uit te voeren.

Wat is LARSA

In drie eenvoudige stappen plan je als piloot je General Aviation vlucht op Lelystad Airport. De Lelystad Airport Runway Scheduling App is een initiatief van Lelystad Airport en ontwikkeld in samenwerking met Airport Creators en Luchtverkeersleiding Nederland.

LARSA geeft je de mogelijkheid om tot een uur van te voren een vlucht in te plannen, te wijzigen of te annuleren en houdt je tevens op de hoogte van de operationele situatie op luchthaven. Indien gewenst kun je jouw activiteit om de drukte heen plannen.

Hoe gebruik ik LARSA

Bij het inplannen van een nieuwe vlucht, kies je eenvoudig de gewenste activiteit die je wil uitvoeren. Denk hierbij aan VFR/IFR aankomst of vertrek. Vervolgens selecteer je de gewenste datum en het tijdstip voor je activiteit. Zodra je de datum en tijd hebt geselecteerd, informeert de app automatisch of dit een geschikt moment is. Na het bevestigen van je activiteit keer je terug naar het startscherm, waarin al je geplande vluchten zichtbaar zijn.

Download de app

De app is beschikbaar en te downloaden via de Google Play of Apple App Store. Voor piloten die de voorkeur geven aan het gebruik van LARSA via de internetbrowser van Google Chrome en Firefox, is het platform bereikbaar via larsa.lelystadairport.nl.

 

Terug