Nieuws & Media . 9 Overall 9 Wilma van Dijk nieuwe directeur Rotterdam The Hague Airport, Jan Eerkens directeur Lelystad Airport

Wilma van Dijk nieuwe directeur Rotterdam The Hague Airport, Jan Eerkens directeur Lelystad Airport

Wilma van Dijk wordt per 1 september de nieuwe directeur van Rotterdam The Hague Airport (RTHA), onderdeel van Royal Schiphol Group. Wilma is directeur van luchthaven Lelystad Airport. Zij volgt Ron Louwerse op die sinds 2016 leiding gaf aan luchthaven RTHA en die per 1 januari 2023 met pensioen gaat. Hij zal dit jaar nog nauw betrokken zijn bij het participatietraject over een nieuw luchthavenbesluit.

Dick Benschop: “Ik ben zeer verheugd dat Wilma Ron gaat opvolgen. We zullen Ron missen, een Amsterdammer in Rotterdam, met een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet om RTHA met partners tot een proeftuin voor innovatie en duurzaamheid in de luchtvaart te maken. Met Wilma hebben we de opvolger die de unieke positie van RTHA op duurzaamheid en innovatie verder kan ontwikkelen. Haar netwerk en luchtvaartkennis staan daar garant voor. Een andere prioriteit is om het participatietraject over de toekomst van de luchthaven verder vorm te geven met draagvlak in de omgeving.”

Wilma van Dijk: “Ik kijk ernaar uit in Rotterdam The Hague Airport te starten. Een prachtige luchthaven, recent weer mooi vernieuwd en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse luchthaven infrastructuur. Ik zie uit naar de samenwerking en kennismaking met de omwonenden. We staan voor belangrijke gesprekken over de toekomst.
Met de TU Delft, de Rotterdamse haven en alle overige bedrijvigheid op het gebied van energie en duurzame brandstof om de hoek, zitten wij op een fantastische plek om de verduurzaming van de luchtvaart verder te brengen.”

Jan Eerkens nieuwe directeur Lelystad Airport
Jan Eerkens zal Wilma opvolgen als nieuwe directeur Lelystad Airport. Hij is sinds 2017 senior Manager bij luchthaven Lelystad Airport en werkt sinds 2006 bij Royal Schiphol Group waar hij eerder binnen de vastgoedtak actief was.

Dick Benschop: “Ik ben zeer verheugd dat Jan Wilma gaat opvolgen. Met de kennis en ervaring die Jan heeft opgebouwd, is de continuïteit in de leiding van Lelystad Airport gegarandeerd op weg naar het politieke besluit over de opening.”

Wilma van Dijk: “De luchthaven heeft een organisatie en infrastructuur die klaar is om vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen. Met een gerust hart draag ik het stokje over aan Jan en het team van Lelystad Airport. Ik ken Jan als zeer bevlogen, deskundig en betrokken.”

Jan Eerkens: “De komende jaren worden belangrijk voor Lelystad. Het Kabinet zal een besluit gaan nemen over de opening. Ik zie ernaar uit daar een bijdrage aan te kunnen leveren met de regio. Ik zie uit naar de samenwerking met en gesprekken met omwonenden en alle andere betrokkenen bij de luchthaven