Nieuws & Media . 9 Overall 9 Testen vliegtuiglandingssysteem

Testen vliegtuiglandingssysteem

Vanochtend is begonnen met het testen van het nieuwe instrument landing system (ILS).

De werkzaamheden bestaan uit flight- en ground checks. Hiervoor worden in de lucht diverse tests gedaan met vliegtuignaderingen en op de grond worden er middels meetmasten diverse metingen verricht. Deze testen kunnen extra geluidshinder veroorzaken, maar zijn noodzakelijk om de grote vliegtuigen straks veilig te laten landen. Aanstaande maandag 30 april wordt er opnieuw getest van 06.00 tot 09.00 uur. Daarnaast hebben wij een reserve test ingepland op 1 mei van 06.00 tot 09.00 uur.

Het ILS wordt gebruikt om de vliegtuigen veilig te laten landen. Het is een radionavigatiesysteem waarmee in de luchtvaart een precisienadering van een landingsbaan kan worden uitgevoerd. Het is een naderingssysteem dat de piloot een nauwkeurig beeld geeft van de positie van zijn toestel ten opzichte van de ideale koerslijn en daalhoek naar een landingsbaan. Tevens geeft het ILS – een indicatie van de afstand tot aan het optimale landingspunt op de baan. ILS maakt landingen bij slechte zichtcondities en automatische landingen mogelijk.

Heeft u vragen over het testen en de ILS, neem dan contact op met ons operationele team via 0320-284791 of [email protected]. Eventuele klachten kunt u melden via https://www.ofgv.nl of de milieuklachtentelefoon 0320-265400.