Nieuws & Media . 9 Overall 9 Solar Team Twente test zonneauto op Lelystad Airport

Solar Team Twente test zonneauto op Lelystad Airport

20 juni 2024 | 🌞🚗 Solar Team Twente test hun zonneauto op Lelystad Airport! 🚗🌞

We zijn trots dat we Solar Team Twente opnieuw mochten verwelkomen. De testdagen op Lelystad Airport zijn een cruciale stap in de voorbereiding op hun volgende race in Zuid-Afrika in september!

Het doel van deze testdagen was om het energieverbruik van de zonneauto bij verschillende snelheden in kaart te brengen. Door nauwkeurig te meten hoeveel energie de auto verbruikt, kan het team een optimale strategie bepalen voor de race.

Tijdens de testdagen voerde het team verschillende uitroltesten uit, waarbij de auto vanaf een bepaalde snelheid uitrolt. Deze tests helpen bij het bepalen van de rolweerstand en luchtweerstand van de auto. Daarnaast werden er ook testen uitgevoerd waarbij de auto op constante snelheid reed, wat helpt bij het meten van de efficiëntie van de energieomzetting van de batterij naar de motor.

Daan Nibbering, strateeg bij Solar Team Twente: “Voor deze testen is de lange, rechte, en vlakke rijbaan November van Lelystad Airport zeer geschikt. Hier kunnen we de testen over een lange afstand uitvoeren en hebben we geen last van hellingen, slecht wegdek of bochten, wat het namelijk moeilijker maakt om de data te analyseren. De tweede testdag hadden we wat pech met het weer, met harde wind en buien, maar met de data die we op de eerste dag hebben verzameld, kunnen we goed in kaart brengen wat de efficiëntie is van onze zonneauto. Wij bedanken Lelystad Airport voor het opnieuw mogen gebruiken van de rijbaan! Hierdoor staan we goed voorbereid aan de start van de zonnerace in Zuid-Afrika in september!”

We wensen Solar Team Twente veel succes in Zuid-Afrika en kijken ernaar uit om hen weer te verwelkomen op Lelystad Airport! 🌍🏁Actiefoto van de zonneauto van Solar Twente op Lelystad Airport Actiefoto van de zonneauto van Solar Twente op de lange baan van Lelystad Airport Actiefoto van de zonneauto van Solar Twente op de landingsbaan van Lelystad Airport