Nieuws & Media . 9 Uncategorized 9 Passagiersterminal Lelystad Airport casco opgeleverd

Passagiersterminal Lelystad Airport casco opgeleverd

Lelystad, 6 september 2018 – Vandaag is de nieuwe passagiersterminal casco (bouwkundig) opgeleverd. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros bouwden deze terminal met een LEED-Gold duurzaamheidscertificering naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects. De terminal van circa 12.000 m² wordt de eerste luchthaven in Europa met deze certificering en meetbaar één van de duurzaamste ter wereld. De casco oplevering is een nieuwe mijlpaal in de bouw van ons vakantievliegveld.

 

Philip van Noort (Senior Manager Operations van Lelystad Airport, links) en Erik Alfrink (Projectmanager casco terminal van Lelystad Airport, rechts) schudden elkaar de hand na de formele overdracht van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport.

In augustus 2017 zijn TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros gestart met de bouw van de nieuwe passagiersterminal. Begin dit jaar waren de eerste kolommen al duidelijk zichtbaar en in maart 2018 bereikte het project ook het hoogste punt van de terminal.

Spectaculaire eenvoud
Paul de Ruiter Architects ontwierp de terminal in de geest van ingenieur Lely: met minimale middelen een maximaal effect bereiken, passend in het polderlandschap. Het ontwerp van spectaculaire eenvoud sluit naadloos aan bij deze denkwijze. Met het oog op de voorziene uitbreiding van de terminal is het gebouw toekomstbestendig ontwikkeld.

De passagiersterminal heeft een bruto vloeroppervlak van ruim 12.000 m2. Ruim 1.200 m2 wordt ingevuld met horeca en commerciële ruimte, de bagagehallen hebben een oppervlakte van 3.000 m2, er is 7.000 m2 aan publieke ruimte gereserveerd en 800 m2 is toebedeeld aan stafruimtes

Start inrichting terminal
Nu de terminal door TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros casco is opgeleverd, start Viggo met de inrichting van de terminal én de toekomstige integrale dienstverlening. Naar verwachting wordt de nieuwe passagiersterminal in 2020 in gebruik genomen. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros blijven betrokken op Lelystad Airport. Voor de komende 15 jaar zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud van het nieuwe terminalgebouw.