Nieuws & Media . 9 Export 9 FLYINGGROUP en Lelystad Airport tekenen intentieovereenkomst

FLYINGGROUP en Lelystad Airport tekenen intentieovereenkomst

Op 25 mei 2016, hebben FLYINGGROUP en Lelystad Airport op de zakenluchtvaartbeurs EBACE in Genève een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de zakenluchtvaart op Lelystad Airport. Deze overeenkomst geeft FLYINGGROUP de mogelijkheid om haar activiteiten uit te breiden naar Nederland, door de bouw van 3000 vierkante meter hangar met kantoor en een optie voor een tweede hangar van 4000 vierkante meter binnen de volgende 5 jaar. In combinatie zal FLYINGGROUP afhandelingsdiensten voor de zakenluchtvaart aanbieden en ruimte huren in de bestaande terminal.

In 2015 heeft FLYINGGROUP het Nederlandse zakenluchtvaartbedrijf Jet Management Europe BV in de groep opgenomen als een eerste stap in de versterking van haar aanwezigheid in Nederland. “In 2017 is FLYINGGROUP vastbesloten om de volgende stap in de uitbreiding van haar aanwezigheid in Nederland te nemen”, zegt Bernard Van Milders, President en oprichter van FLYINGGROUP.

In 2018 zal Lelystad Airport gereed zijn voor lijnvluchten naar recreatieve bestemmingen. De baanverlenging en de komst van verkeersleiding op Lelystad Airport vergroten ook de mogelijkheden voor zakelijke luchtvaart en onderhoudsactiviteiten. Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport, verwelkomt FLYINGGROUP op Lelystad Airport. “FLYINGGROUP is een solide partner die ons zal helpen in de ontwikkeling van de zakenluchtvaart”. In het komende jaar zullen plannen verder worden ontwikkeld. FLYINGGROUP’s doel is dat de hangar en de afhandelingsdiensten beschikbaar zijn op 1 april 2018.

FLYINGGROUP N.V. is een privé-jet operator met een exploitatievergunning (AOC) in België en Luxemburg. Flying Group N.V. werd opgericht in 1995. Zij exploiteert een grote vloot variërend van diverse Cessna Citations, de Embraer Lineage 1000 en diverse Falcon zakenjets van Dassault Aircraft. Afgezien van haar basisin Antwerpen en Luxemburg, heeft het bedrijf heeft ook privé-jets gestationeerd in Frankrijk, Nederland, Roemenië, Italië, Griekenland en Kazachstan. Het bedrijf levert diensten op het gebied van de luchtvaartconsulting, zaken- en chartervluchten, afhandelingsdiensten en het beheer en onderhoud van vliegtuigen, maar ook het mede-eigendom in privé-jets.