Nieuws & Media . 9 Export 9 Flevolander krijgt Airportkrant

Flevolander krijgt Airportkrant

Alle inwoners van Flevoland ontvangen volgende week (woensdag 18 of donderdag 19 oktober 2017) nummer 2 van de informatiekrant over de uitbreiding van Lelystad Airport, de nieuwste luchthaven van Nederland. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven samen de krant uit om inwoners van Flevoland uitgebreid te informeren over en te betrekken bij alles wat komt kijken bij de aanleg van een vakantieluchthaven. De Airportkrant bevat ook een advertentie voor toegang tot de informatiemarkt op zaterdag 11 november in Luchtvaart Themapark Aviodrome. Flevolanders kunnen op deze dag een kijkje nemen op de luchthaven die volledig ‘in de steigers’ staat en hun vragen stellen aan alle betrokken partijen.

In de tweede editie van de Airportkrant (de eerste verscheen in mei jl.) komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: het Luchthavenfonds waaruit bijdragen aan duurzame ontwikkeling en leefbaarheid op en rond de luchthaven worden bekostigd; de samenwerking tussen aannemer Dura Vermeer en ‘De Lelystadse Boer’; de voortgang van de aanleg van start- en landingsbaan, de bouw van de terminal en het ontwerp van de nieuwe verkeerstoren.

In interviews vertellen de gemeentelijke en provinciale projectleiders infrastructuur hoe zij samenwerken aan een goede, bereikbare luchthaven; vertelt wethouder Mark Pol van Almere welke kansen hij ziet in de ontwikkeling van Lelystad Airport Businesspark; architect Casper Schwarz licht zijn door zijn eenvoud spectaculaire inrichting van de terminal toe; en Edwin Abbink verhaalt waarom hij al 25 jaar een fantastische baan heeft als manager technische dienst, een baan vol uitdagingen die met de uitbreiding van de luchthaven een nieuwe dimensie krijgt.

Onderwijs

Het onderwijs groeit in Flevoland mee met de uitbreiding van luchthaven Lelystad. ROC van Amsterdam en ROC Flevoland werken samen met het lokale MBO College Lelystad om studenten adequaat op te leiden voor banen in de luchtvaartsector. In een uitgebreid interview vertellen Philip Mol en Ben Vermeer alles over het SamenwerkingsCollege Amsterdam – Lelystad Airport (SCALA) en de opleidingen die zij aanbieden: vliegtuigtechniek, steward/stewardess, luchthavenbeveiliger en logistieke dienstverlening.

Bordspel

Bijzonder is het bordspel in het hart van de Airportkrant. Al dobbelend ga je op reis vanaf huis, met auto of openbaar vervoer naar Lelystad Airport, doet de check-in, gaat langs de bagage-afdeling, door de douane, security check en tenslotte de boarding. Ondertussen kun je genieten van een kopje koffie, het fraaie interieur en de beleving van het polderlandschap; of even shoppen in de op de luchthaven gevestigde winkeltjes. Zo vind je relaxed via Lelystad Airport de weg naar je vakantiebestemming.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om de krant te lezen.