Nieuws & Media . 9 Export 9 De Lelystadse Boer denkt ondanks overlast vliegverkeer in kansen

De Lelystadse Boer denkt ondanks overlast vliegverkeer in kansen

De agrarische ondernemers in de directe omgeving van Lelystad Airport spelen creatief in op de uitbreiding van het vliegveld in de komende jaren. In stichting De Lelystadse Boer zijn zestig boeren verenigd die deze ontwikkeling aangrijpen en denken in kansen.

Op 14 december 2016 presenteerden de boeren hun initiatief en tekende De Lelystadse Boer een intentieverklaring tot samenwerking met Lelystad Airport, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en Lelystad Airport Businesspark (LAB), vertegenwoordigd door Erik Lagerweij (directeur Lelystad Airport), gedeputeerde Jaap Lodders, wethouders Jop Fackeldey en Elly van Wageningen en Rob Verhoeff (directeur OMALA/LAB).

Voorzitter van De Lelystadse Boer is akkerbouwer Rob ter Haar. “Kan Lelystad Airport de eerste luchthaven in Nederland worden die op constructieve wijze samenwerkt met de agrarische omgeving? Wij geloven dat we samen met het vliegveld, de gemeente, de provincie en andere belanghebbenden kansen kunnen pakken en mooie projecten kunnen realiseren.”

Goed boeren
De missie van De Lelystadse Boer is ‘dat het goed boeren blijft’ in de omgeving. De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland subsidieerden beiden de opstartfase van het initiatief en de de luchthaven heeft ook een aanzienlijke bijdrage geleverd. Erik Lagerweij: “Als luchthaven geloven wij in de pioniersgeest van de polder, de oprichting van De Lelystadse Boer is hier het levende bewijs van. Onze directe buren zijn ondernemend en krachtig. Wij zien graag dat juist zij gaan profiteren van de werkgelegenheid en kansen die ontstaan als gevolg van de uitbreiding.”

Wilt u meer informatie over De Lelystadse Boer, klik hier.