Nieuws & Media . 9 Overall 9 Aanleg ontsluitingsweg Lelystad Airport begint

Aanleg ontsluitingsweg Lelystad Airport begint

‘Samen op weg naar een goed bereikbare luchthaven’. Onder dat motto zijn maandag 3 oktober 2016 de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van de ontsluitingsweg naar Lelystad Airport. Deze loopt vanaf de Larserweg (N302) naar de nieuw te bouwen aankomst- en vertrekhal en de verder gelegen circuits en bedrijven aan de Talingweg.

De toekomst van Lelystad Airport als een luchthaven voor internationale vakantievluchten wordt langzamerhand zichtbaar. Te beginnen door de aanleg van deze ontsluitingsweg. Gedeputeerde Jaap Lodders van Flevoland, wethouder van Lelystad Ed Rentenaar, directeur OMALA/Lelystad Airport Businesspark Rob Verhoeff en manager commercial affairs van Lelystad Airport Pieter van der Ham, hebben symbolisch de eerste zandlagen aangebracht. Deze lagen dienen als voorbelasting voor de nieuwe weg. De ontsluitingsweg moet klaar zijn wanneer in april 2018 Lelystad Airport als vakantieluchthaven en twin-airport van Schiphol van start gaat.

(Van links naar rechts: directeur OMALA/Lelystad Airport Businesspark Rob Verhoeff, manager commercial affairs van Lelystad Airport Pieter van der Ham, gedeputeerde Jaap Lodders van Flevoland en wethouder van Lelystad Ed Rentenaar)

Aanleg onderdeel van bestuursovereenkomst
De aanleg van de ontsluitingsweg maakt deel uit van de regionaal gesloten bestuursovereenkomst tussen provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Luchthaven Lelystad en Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA). In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de aanleg van de noodzakelijke infrastructuur voor Lelystad Airport.

Gunning werkzaamheden
De uitvoering van de werkzaamheden is gegund aan Aannemer Gebr. Van der Lee. De aannemer begint met het aanbrengen van zand als voorbelasting. Dat is om te zorgen voor een goede ondergrond voor de weg en de kruising met de Larserweg. De voorbelasting moet ongeveer vier maanden liggen om zich te zetten; daarna kan de weg worden aangelegd.

Onveilige situaties voorkomen
Voor het aanvoeren van het zand wordt een bouwweg aangelegd. Deze wordt  aangelegd over het 1ste perceel aan de Meerkoetenweg (perceel Boer Kok) om op het Larserpad geen onveilige situaties te creëren. Zo worden onveilige situaties op het Larserpad, de parallelweg van de Larserweg voor fietsers en langzaam verkeer, voorkomen.

Klik hier voor meer informatie.