Nieuws & Media . 9 Overall 9 Infodag 3 november Lelystad Airport in teken van innovatie

Infodag 3 november Lelystad Airport in teken van innovatie

Zaterdag 3 november is de 3e editie van de Infodag Lelystad Airport. U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de nieuwe – nog onafgewerkte – passagiersterminal aan het Terminalplein 2. De Infodag – met als motto ‘Check innovatie@LelystadAirport’ – staat in het teken van innovatie en duurzaamheid.

Nederlands nieuwe vakantievliegveld gaat de laatste bouwfase in. Bij de realisatie is in alle deelprojecten rekening houden met landelijke duurzaamheidseisen en eigen -ambities. Verschillende nieuwe initiatieven op het gebied van energiebesparing en energiegebruik, bouwtechnieken, automatiseringssystemen, circulaire economie, lokale werkgelegenheid en kennisdeling zijn bij de uitbreiding van Lelystad Airport benut.

Over de vele resultaten die op het gebied van duurzaamheid worden bereikt, en nog veel meer aspecten, vindt u op de Infodag informatie bij verschillende standhouders. Daaronder een wereldprimeur: het gerobotiseerde bagagesysteem dat binnenkort als eerste op Rotterdam The Hague Airport in gebruik wordt genomen. In 2020 volgt Lelystad Airport als tweede luchthaven. Dan is de luchthaven ook verder helemaal klaar voor de eerste vluchten.

Standhouders
Binnen vier thema’s (Bouwen, Bereikbaarheid, Werken & Leren, Omgeving) wordt u geïnformeerd door o.a. de volgende deelnemers aan de Infodag: Lelystad Airport, luchtvaartdienstverlener Viggo, bouwbedrijf Dura Vermeer, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Luchtverkeersleiding Nederland, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, Rijkswaterstaat, Werkbedrijf Lelystad, Samenwerkingscollege Amsterdam Lelystad Airport, Technasium Flevoland, Paul de Ruiter Architects, Lelystad Airport Businesspark en De Lelystadse Boer.

Boardingpass
Bij de entree in de nieuwe terminal op zaterdag 3 november ontvangt u op de Infodag een boardingpass. Deze geeft recht op korting op een bezoek aan het luchtvaartthemapark Aviodrome.

Kinderactiviteiten
Speciaal voor kinderen wordt een kinderhoek ingericht met op luchtvaart gerichte activiteiten: wie maakt de langste vlucht met papieren vliegtuigjes; wie wint het levend luchthavenspel (ganzenbord), bouw de terminal na van de voor deze gelegenheid gemaakte bouwplaat. Of maak een bijzondere selfie op het vernieuwde Lelystad Airport. En misschien word je nog wel begroet en aangesproken door Leylade Robot, die deze dag model staat voor het streven van Lelystad Airport om de meest innovatieve luchthaven te zijn. Overigens mogen ook volwassenen zich door deze activiteiten laten uitdagen.

Meer informatie in Airportkrant en op website
De Infodag gaat gepaard met een nieuwe uitgave van de Airportkrant met informatie over de voortgang van de aanleg van de luchthaven en de nog te doorlopen procedures voordat de luchthaven in 2020 opengaat voor de eerste passagiersvluchten. Deze 4e editie van de krant verschijnt 24 oktober huis-aan-huis in Flevoland. Meer informatie over de nieuwe luchthaven, de Infodag en de Airportkrant vindt u op www.uitbreidinglelystadairport.nl en op Facebook @lelystadairport.

De Infodag, de Airportkrant en de website uitbreidinglelystadairport.nl zijn een gezamenlijk initiatief van Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad.