Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Samenwerking met JINC

Samenwerking met JINC

Lelystad Airport is sinds kort trotse partner van non-profitorganisatie JINC

 

Door samen te werken gaan we kinderen uit achterstandswijken op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Lelystad Airport steunt nu financieel JINC-projecten en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De expertise en vooral het plezier in het werk van professionals inspireert jongeren. Ook geeft het contact met de professionals hun zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten.

‘Trots en blij zijn wij dat wij kunnen bijdragen aan het werk van JINC. Bij Lelystad Airport geloven wij in gelijke kansen. Ieder kind heeft een bepaald talent en wij inspireren de kinderen graag om het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk er erg naar uit dat leerlingen mijn werk op 1 juni aanstaande gaan overnemen tijdens de Baas Van Morgen’, aldus Jan Eerkens, CEO Lelystad Airport.