Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Lelystad Airport in Madurodam

Lelystad Airport in Madurodam

Lelystad Airport onthulling op Madurodam!

8 juni 2023, vandaag heeft Madurodam onder toeziend oog van medewerkers van Lelystad Airport haar iconische verkeerstoren onthult. “We zijn trots dat we ons vijftigste verjaardag mogen vieren met deze mooie plek in Madurodam.”, aldus Jan Eerkens, CEO Lelystad Airport.

Door een gezamenlijke relatie van Madurodam en Lelystad Airport raakten beide partijen met elkaar in gesprek. Het was al snel duidelijk dat er een mooie samenwerking kon plaatsvinden.

“Als Madurodam zijnde zijn we blij met de toevoeging van Lelystad Airport binnen ons park. De markante vliegtoren verdiende een plekje in Madurodam en vormt een mooie toevoeging op de andere miniaturen uit de provincie Flevoland”, aldus de directie van Madurodam.

Niet alleen medewerkers van Lelystad Airport waren getuige van de onthulling. In relatie tot de vijftigste verjaardag  van de luchthaven was er de wens dit te vieren met de toekomstige generatie van Lelystad. In samenwerking met partner JINC is er een prijsvraag opgesteld voor basisscholen in Lelystad. Prijswinnaar van het compleet verzorgde schoolreisje was basisschool CBS Ichthus. Groepen 5 t/m 8 zijn met Lelystad Airport afgereisd naar Madurodam en hebben een hele leuke dag gehad. ‘’Het is fantastisch om die blije gezichten bij de onthulling van ons luchthaven te zien.”,  Jan Eerkens.

Lelystad Airport is het grootste General Aviation vliegveld van Nederland en handelt gemiddeld 90.000 vliegbewegingen per jaar af. Het type vliegtuig waarvoor in Madurodam is gekozen representeert het huidige verkeer van de luchthaven. “Op Lelystad Airport hebben wij ook nu al prachtige bedrijven, van onderhoudsbedrijven tot vliegscholen, mooi dat dit in miniatuur ook zichtbaar is.”, Jan Eerkens.