Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 JINC, solliciteren bij de baas

JINC, solliciteren bij de baas

JINC organiseerde deze week “Solliciteren bij de Baas”! CEO’s en directeuren uit Almere en Lelystad leerden de leerlingen de fijne kneepjes van het solliciteren.

 

Lelystad Airport was erbij. “Een fantastisch concept en waardevol om een bijdrage te kunnen leveren,” aldus de CEO van de luchthaven.
JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 78.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. JINC is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke organisatie met meer dan 850 partners in het bedrijfsleven en het onderwijs.
Twee dagen lang waren er sollicitatietrainingen op het Echnaton in Almere.
“Is veel geld verdienen of met plezier naar je werk gaan belangrijker?” “Moet ik vragen stellen aan het einde van een gesprek?” “Wat kan ik het beste doen als ik heel erg nerveus ben?”
Dit waren allemaal vragen die deze week aan bod kwamen tijdens de sollicitatietrainingen. Maar liefst 175 tweedejaars leerlingen kregen de sollicitatietraining van JINC. De trainers leerden de leerlingen hoe ze straks bij een bijbaan, maar ook later bij een serieuze baan, indruk kunnen maken op een toekomstige werkgever.
Het was een ochtend waarin veel mooie connecties zijn gemaakt, waarin veel leerlingen een geweldig oefengesprek hebben gehad en waarin zowel trainers als leerlingen veel hebben geleerd.
De deelnemers waren:
Jan Eerkens Msc. van Lelystad Airport, Saïd Bentarcha van JINC,
Mariska Kloppenburg van Bijzonder Jij, Chantal Visser van Van Wijnen, Coen Hoozemans van Luchtvaartmuseum Aviodrome, Ber Damen van Almeerse Scholen Groep, Jeroen Mast van SPECTO Aerospace, Eric van Veen van BBC Cellpack Benelux Electrical Products

 

 

13 februari 2024