Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Elektrisch vliegen tussen Lelystad Airport en Schiphol

Elektrisch vliegen tussen Lelystad Airport en Schiphol

Deze week kregen 18 personen de kans om in een Pipistrel Velis Electro met een instructeur van E-Flight Academy te vliegen van Lelystad Airport naar Schiphol.

Dit initiatief is een samenwerking van Electric Flying Connection (EFC) en E-flight Academy met KLM als partner. Doel is om te ontdekken wat elektrisch vliegen betekent voor de logistiek en benodigde infrastructuur.

Er is gekozen voor Lelystad Airport vanwege de centrale ligging, de goede bereikbaarheid en de kwaliteit van de E-infrastructuur. Lelystad Airport wil een bijdrage leveren aan de elektrificatie van de luchtvaart.

‘Wij kijken terug op een mooi evenement waarin we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de inzichten over de E-infrastructuur en het opladen van elektrische vliegtuigen die nodig is voor elektrisch vliegen. We hebben dankzij dit event een nog beter inzicht in hoe Lelystad Airport haar elektrische voorzieningen kan inrichten. Om de luchtvaart verder te verduurzamen moeten we met alle partijen in de sector nieuwe technieken en innovaties in de praktijk uitproberen. Lelystad Airport draagt hier graag haar steentje aan bij’, aldus Jan Eerkens, CEO Lelystad Airport.

30 augustus 2023