Over ons

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om van Lelystad Airport dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te maken.

Home Over ons Lelystad Airport

Lelystad Airport

Lelystad Airport bestaat al 50 jaar en is straks dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland.

Onze reis gaat terug tot 1973: toen zetten we voet aan de grond op (toen nog) een grasbaan net buiten Lelystad. Piloten landden via ‘Hotel Bravo’ op vliegveld Lelystad.

We zijn sinds 1993 onderdeel van Royal Schiphol Group. Vliegveld Lelystad werd Lelystad Airport en groeide uit tot een belangrijke luchthaven voor de General Aviation. Met 80.000 tot 100.000 vliegbewegingen per jaar zijn we in aantallen de tweede luchthaven van Nederland.

Onze reis krijgt een nieuwe bestemming: Lelystad Airport wordt een luchthaven voor groot commercieel luchtverkeer. Grote kans dat je in 2024 vanaf onze luchthaven naar jouw vakantieadres binnen Europa en andere bestemmingen rondom de Middellandse Zee vliegt.

De groei van Lelystad Airport zorgt ook voor een economische impuls in de regio. De luchthaven trekt bedrijven aan, zorgt voor lokale en regionale werkgelegenheid en versterkt het vestigingsklimaat. Regionale luchthavens hebben de toekomst!

N.V. Luchthaven Lelystad is de exploitant van Lelystad Airport en is een volledige dochteronderneming van Schiphol Group. N.V. Luchthaven Lelystad handelt onder de naam Lelystad Airport.