Over ons

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om van Lelystad Airport dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te maken.

Home Over ons Lelystad Airport

Lelystad Airport

Lelystad Airport bestaat ruim 50 jaar en is er klaar voor om straks dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te worden.

Onze reis gaat terug tot 1973: toen zetten we voet aan de grond op (toen nog) een grasbaan net buiten Lelystad. Piloten landden via ‘Hotel Bravo’ op vliegveld Lelystad.

We zijn sinds 1993 onderdeel van Royal Schiphol Group. Vliegveld Lelystad werd Lelystad Airport en groeide uit tot een belangrijke luchthaven voor de General Aviation. Met 80.000 vliegbewegingen per jaar zijn we in aantallen de tweede luchthaven van Nederland. De luchtverkeersleiders zorgen voor een veilige afhandeling van dat vliegverkeer.

Lelystad Airport is gereed gemaakt als de overloop luchthaven van Schiphol. Al in 2008 is dit in het Alders akkoord vastgesteld door omwonenden, politici en de luchtvaart sector. De opening van Lelystad Airport voor vakantievluchten biedt de kans nachtvluchten van Schiphol te verplaatsen naar overdag op Lelystad Airport. De komst van commercieel handelsverkeer is een toegevoegde waarde voor zowel de omwonenden van Schiphol als voor de economische kansen voor Flevoland.

N.V. Luchthaven Lelystad is de exploitant van Lelystad Airport en is een volledige dochteronderneming van Schiphol Group. N.V. Luchthaven Lelystad handelt onder de naam Lelystad Airport.