Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 JINC Baas van Morgen

JINC Baas van Morgen

10 juni 2024 | Lelystad Airport heeft deelgenomen aan het programma JINC Baas van Morgen en we kijken terug op een energieke en inspirerende dag!

Tijdens JINC Baas van Morgen stond Jan Eerkens, CEO van Lelystad Airport, voor een dag zijn stoel af aan Noemi. Deze stoere Baas van Morgen heeft elke uitdaging binnen de diverse afdelingen van Lelystad Airport aangepakt.

Bij JINC Baas van Morgen nemen kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Ze ervaren hoe het is om een onderneming te leiden door een dag het werk van de baas over te nemen. De jongeren leggen waardevolle contacten en zien van dichtbij hoe een bedrijf in elkaar zit.
Sinds 2003 strijdt JINC, met inmiddels ruim 200 medewerkers, 5.000 vrijwilligers, 860 partners en meer dan 500 scholen, voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Om dit te bereiken, helpt JINC kinderen van 8-16 jaar in 30 stedelijke gebieden met sociaaleconomische achterstand aan een betere start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met verschillende beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. JINC is een non-profitorganisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Bekijk hier de video van JINC Baas van Morgen gemaakt door Radio Lelystad.