Brandstofprijzen

Actuele brandstofprijzen

Per 1 maart 2017 gelden de volgende brandstoftarieven (inclusief accijns en 21% BTW):

Brandstofprijzen aan de pomp:

  • JET A1 = € 1,573 per liter
  • AVGAS 100 LL = € 2,628 per liter
  • AVGAS UL91 = € 2,519 per liter

Brandstofprijs JET A1 voor internationale vluchten met AOC

  • JET A1 = € 0,806 per liter

De eerstvolgende prijswijziging wordt per 1 april 2017 verwacht.

Per 1 april 2016 is Air Total de leverancier van alle vliegtuigbrandstoffen op Lelystad Airport.

Er wordt door Air Total geïnvesteerd in nieuwe installaties voor Avgas 100LL, Avgas UL91 en Jet A1. Avgas UL 91 is een duurzame loodvrije brandstof die in de meeste gevallen gebruikt kan worden in plaats van de loodhoudende brandstof Avgas 100 LL. De nieuwe brandstof UL 91 is ook geschikt om als vervanger te dienen voor autobrandstof (Mogas) die nu door een deel van de kleine luchtvaart wordt gebruikt, maar altijd extra kwaliteitscontrole nodig heeft voor gebruik in de luchtvaart. De nieuwe aviation gecertificeerde brandstoffen/installaties voldoen aan de EASA regelgeving waar Lelystad Airport binnen enkele jaren aan moet voldoen.

Wat betekent dit voor u als vlieger?

  • De tankpassen die door Lelystad Airport zijn uitgegeven vervallen. U kunt een nieuwe Air Total tankpas aanvragen middels het aanvraagformulier, klik hier. Uw oude tankpas kunt u inleveren bij de balie van de havendienst. U ontvangt dan een ontvangstbevestiging.
  • Vanaf 1 april kan met alle bankpassen en creditcards getankt worden op alle zelfbedieningsinstallaties.
  • Vanaf 1 april wordt de Mogas pomp buitengebruik gesteld en kan er gebruik gemaakt worden van aviation gecertificeerde Avgas UL 91. Voor de Avgas UL 91 wordt naast het luchthavengebouw een nieuwe installatie in gebruik genomen.
  • De levering van Jet A1 en Avgas 100 LL blijft op dezelfde plaats
  • Er komt een mobiele tankwagen, met een grotere inhoud.

Accijnsteruggave

Per 1 januari 2012 is in de belastingwetgeving het een en ander veranderd hetgeen voor u van belang is.

Per deze datum kan niet alleen de accijns over brandstof die gebruikt is voor vluchten van en naar het buitenland, maar ook die voor binnenlandse commerciële vluchten worden terug gevraagd.

Deze teruggaaf kunt u zelf doen door het hiervoor bestemde formulier in te vullen en in te sturen aan de Belastingdienst/Douane, Postbus 3070, 6401 DN Heerlen.  Dit geldt zowel voor Avgas als Jet A 1. Naar wij begrepen van de douane kan ook de accijns op Euro 95 en Super Plus worden terug gevraagd. Formulier accijnsteruggave.

Mocht u verdere informatie willen dan kunt u deze vinden op de site www.douane.nl.

Terug