Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Directiewissel Lelystad Airport

Directiewissel Lelystad Airport

Graag verwijzen wij naar het persbericht van Royal Schiphol Group:

Hanne Buis benoemd tot Chief Projects & Assets Officer (CPAO) Royal Schiphol Group

Wilma van Dijk nieuwe directeur Lelystad Airport

Per 1 juni a.s. is Hanne Buis (43) door de Raad van Commissarissen benoemd tot Chief Projects & Assets Officer (CPAO) van Royal Schiphol Group. Hanne gaat daarmee deel uitmaken van het Directieteam van Schiphol Group. Ze volgt André van den Berg op, die eerder aangaf af te zien van een tweede termijn als Chief Commercial Officer. In deze rol wordt zij onder andere verantwoordelijk voor projecten als de nieuwe pier en terminal, asset management, vastgoed en IT.

Hanne heeft ruime ervaring binnen Royal Schiphol Group. Ze heeft sinds 2004 verschillende functies bekleed, van Business Development Manager, Senior Manager Airside Operations tot Director Aviation Marketing. Momenteel is ze Algemeen Directeur Lelystad Airport.

De vrijgekomen positie van Algemeen Directeur Lelystad Airport wordt vanaf 1 juni vervuld door Wilma van Dijk. Wilma blijft daarnaast directeur Safety, Security & Environment bij Royal Schiphol Group, maar zal een deel van haar taken overdragen.

Voor haar komst naar Schiphol, heeft Wilma van Dijk brede ervaring opgedaan in diverse directiefuncties waaronder die van plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid en Directeur Bewaken, Beveiligen & Burgerluchtvaart.

Louise Gunning, president-commissaris van Royal Schiphol Group: “Ik ben verheugd dat we als RvC met Hanne een interne benoeming hebben kunnen realiseren voor deze belangrijke positie. Hanne is met haar allround ervaring binnen de Schiphol Group – waaronder het managen van grote kapitaalprojecten, intensieve samenwerking met lokale belanghebbenden en een prominente rol in het publieke domein – de aangewezen persoon voor deze functie.

Dick Benschop, President & CEO Royal Schiphol Group over de komst van Hanne Buis: “Hanne kent Schiphol door en door en is met haar brede ervaring de uitgelezen persoon voor deze rol. Het zijn bijzondere tijden voor de wereld, Nederland en de luchtvaart. Er liggen enorme uitdagingen. Ik ben blij dat Hanne deel uit gaat maken van ons team. Met Wilma van Dijk die tegelijkertijd als haar opvolger bij Lelystad Airport zal starten is de continuïteit in de leiding van Lelystad Airport gegarandeerd, op weg naar de opening in november 2021.”

Hanne Buis kijkt uit naar haar nieuwe rol als CPAO bij Royal Schiphol Group: “Op Lelystad Airport hebben we met collega’s en partners uit de regio iets moois opgebouwd. De luchthaven heeft nu een organisatie en infrastructuur die klaar zijn om vanaf november 2021 vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen. Met een gerust hart draag ik het stokje over aan het team van Lelystad waar ik ontzettend trots op ben en aan Wilma die ik ken als zeer kundig en betrokken. Toetreden tot de directie van Schiphol Group is een prachtige uitdaging. Ik kijk ernaar uit mijn kennis en ervaring in te zetten om ook vanuit deze nieuwe rol bij te blijven dragen aan een sterke Nederlandse luchtvaart.

Vanaf 1 juni bestaat het directieteam van Royal Schiphol Group uit Dick Benschop (CEO), Jabine van der Meijs (CFO), Birgit Otto (COO) en Hanne Buis (CPAO).