Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Succesvolle eerste editie hardloopwedstrijd Lelystad Airport

Succesvolle eerste editie hardloopwedstrijd Lelystad Airport

Succesvolle eerste editie hardloopwedstrijd Lelystad Airport

Afgelopen zaterdag was de nieuwe start- en landingsbaan van Lelystad Airport decor voor de eerste editie van een hardloopwedstrijd. Ondanks de kou zat de sfeer er goed in en liepen ruim 300 sportievelingen een mooie prestatie op de 5 of 10 kilometer.

 

Om 10.30 uur gaf wethouder Jop Fackeldey het startschot voor de eerste RUNwayRUN op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport. De eerste deelnemers van de 5 kilometer bereikten al binnen 20 minuten de finish en mochten direct na binnenkomst een medaille in ontvangst nemen van Jop Fackeldey en luchthavendirecteur Hanne Buis. De laatste deelnemers van de 10 kilometer kwamen na een uur over de finish. Ook zij ontvingen een medaille voor deze prestatieloop.

De RUNwayRUN is samen met Atletiekvereniging SPIRIT georganiseerd. De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie. “Het zou mooi zijn als de hardloopwedstrijd in de toekomst een vervolg krijgt. Zo lang de luchthaven nog niet is geopend, zouden sportieve evenementen als deze, vaker mogelijk zijn”, aldus de organisatie. De uitslag van de eerste editie van de RUNwayRUN is te vinden via deze link.

Er zijn veel foto’s gemaakt tijdens de RUNwayRUN. Wilt u weten of ook u op beeld staat? Neem dan hier een kijkje!