Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Start luchtverkeersleiding op Lelystad Airport

Start luchtverkeersleiding op Lelystad Airport

Op donderdag 7 november om 07:00 uur lokale tijd is luchtverkeersleiding gestart op Lelystad Airport. De luchthaven is donderdagochtend zonder beperkingen opengegaan voor het huidige vliegverkeer. Daarmee is ook de transitie- of inregelperiode van start gegaan die duurt tot aan de openstelling voor groot commercieel handelsverkeer.
De invoering van luchtverkeersleiding gaat samen met wijzigingen in vliegprocedures, -routes en luchtruimstructuur op en rond Lelystad Airport. Ook de openingstijden van Lelystad Airport zijn aangepast naar 07:00 tot 22:00 uur lokale tijd. Lelystad Approach voor IFR-vliegen is dagelijks beschikbaar van 18:00 tot 22:00 uur lokale tijd.

Meer informatie over de nieuwe vliegroutes en -procedures op Lelystad Airport zijn te vinden op www.lvnl.nl/lelystad. Raadpleeg te allen tijde de AIS-publicaties van LVNL om uw vlucht voor te bereiden.

Vliegplan verplicht
Vanaf 7 november is het voor elke vlucht verplicht om een vliegplan in te dienen (via www.homebriefing.nl). Mocht u vragen hebben over het invullen van vliegplannen, dan kunt u terecht in de GA-terminal waar tot en met zondag 10 november 2019 het Flight Service Center van LVNL aanwezig is.

Vraag nu uw Lelystad Airportpas aan
Vanaf vandaag kunt u het airside-terrein van de luchthaven alleen betreden als u een Lelystad Airportpas draagt. Als u in het bezit bent van een Pilot License én een vlucht gaat maken of heeft gemaakt, dan heeft u geen Lelystad Airport-pas nodig. Ook passagiers hoeven geen pas te hebben. Vraag uw Lelystad Airportpas nu aan op https://www.lelystadairport.nl/op-de-luchthaven/badge-center/. Hier kunt u ook bezoekers aanmelden en een voertuigpas aanvragen indien u met uw voertuig toegang nodig heeft tot het airside-terrein.

7 November, 2019