Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Start aanleg ontsluiting Lelystad Airport in 2016

Start aanleg ontsluiting Lelystad Airport in 2016

Bestuursovereenkomst Infrastructuur Lelystad Airport ondertekend

In 2016 start de aanleg van de infrastructuur rondom Lelystad Airport en het aangrenzende bedrijventerrein OMALA. Dat betekent dat Flevolanders voor het eerst fysieke veranderingen zullen zien rondom de luchthaven. Met de ondertekening van een bestuursakkoord infrastructuur zetten de betrokken partijen een nieuwe stap in de realisatie van Lelystad Airport.

Gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland, wethouder Jop Fackeldey van de gemeente Lelystad, directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport en directeur Rob Verhoeff van OMALA tekenden woensdag 28 oktober de bestuursovereenkomst over de infrastructuur voor de luchthaven. Alle betrokken partijen spannen zich, ieder vanuit hun eigen werkveld, in om de infrastructuur rondom de luchthaven zo snel en goed mogelijk te realiseren. Vanaf 2016 zal buiten zichtbaar zijn dat de ontwikkeling van de luchthaven in volle gang is.

De vier bestuurders hebben vandaag een puzzel in elkaar gelegd om de samenwerking tussen de vier partijen te symboliseren.