Nieuws & Media . 9 Uncategorized 9 Solar Team Twente test ‘RED X’

Solar Team Twente test ‘RED X’

De afgelopen week heeft het team van Solar Team Twente hun ‘RED X’ getest op de baan van Lelystad Airport.
In oktober zal het studententeam voor het eerst in vier jaar weer deelnemen aan ‘s werelds grootste solar race en na het behalen van de titel in de Solar Challenge Morocco in 2021 zijn de verwachtingen van de Twentse studenten erg hoog.

Het team bestaat uit getalenteerde studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Ze ontwerpen en bouwen geavanceerde zonneauto’s om de grenzen van duurzame technologie en energie-efficiëntie te verleggen. Het belang van het Solar Team Twente ligt in hun bijdrage aan de ontwikkeling van groene mobiliteit, het promoten van duurzame energie en het stimuleren van jonge ingenieurs om innovatieve oplossingen voor de toekomst te bedenken. Hun inspanningen illustreren de mogelijkheden van zonne-energie en inspireren anderen om bewustere keuzes te maken op het gebied van energie en transport.

‘Bij het ontwerpen van RED X hebben we talloze simulaties uitgevoerd. Om de werkelijke prestaties van de auto te kunnen beoordelen, voerde het team een proces uit dat bekend staat als parametrisering. Twee dagen lang reden we op en neer over een taxibaan op Lelystad Airport om vitale informatie over de auto te verzamelen. Deze informatie is ongelooflijk waardevol voor de strategen tijdens de race’, aldus Hjalmar Lemmer van Solar Team Twente.

Het Solar Team Twente bestaat dit jaar 20 jaar en Lelystad Airport viert dit jaar haar 50e-verjaardag. Een bijzonder tintje geven deze testdagen daarom aan beiden jubilea.
Wij vinden het heel mooi dat Lelystad Airport een bijdrage heeft kunnen leveren in de reis van het Solar Team Twente naar Australië en we wensen het team veel succes!

1Twente heeft de testdagen vastgelegd:

27 augustus 2023.