Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Samenwerken aan luchthaven georiënteerd onderwijs

Samenwerken aan luchthaven georiënteerd onderwijs

Het ROC van Flevoland en het ROC van Amsterdam, VIGGO, ASITO, G4S tekenen intentieverklaring als preferred partner voor beroepsopleidingen op Lelystad Airport

De ontwikkeling van Lelystad Airport vraagt om vakmensen die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan alles wat er komt kijken bij het runnen van een luchthaven. Per 1 januari a.s. starten ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) met een eigen opleidingscentrum op de luchthaven. Woensdagmiddag 30 augustus ondertekenden de vijf partijen een intentieverklaring tot samenwerken met de facilitaire bedrijven: Viggo, Asito en G4S dat opdracht heeft gekregen om de dienstverlening op Lelystad Airport te gaan verzorgen. Deze intentieverklaring betekent dat deze partijen een langdurige partnership aangaan met het ROC wanneer het gaat om het verzorgen van beroepsopleidingen met betrekking tot Lelystad Airport.

“De samenwerkende partijen hebben straks personeel nodig dat multi-inzetbaar is en goed opgeleid. Het ROC kan als opleider een belangrijke rol spelen in het proces. Met het Scala anticiperen wij nu al op de toekomstige ontwikkelingen en kunnen we voorzien in een behoefte”.

Er zal onder andere worden gestart met een hybride opleidingsconcept dat voorziet in de behoefte van medewerkers die multi-inzetbaar zijn in alle facetten van het werken en leren binnen een luchthaven. De opleiding zal voornamelijk op de luchthaven plaatsvinden. Daarnaast is ook de intentie uitgesproken om met het oog op leerwerkplekken en stages de samenwerking aan te gaan.