Safety

Lelystad Airport heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We zetten ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van onze luchthaven. Ons doel daarbij is nul incidenten of ongevallen. Elke dag.

Om dit doel te kunnen behalen streven we naar een open cultuur waarin iedereen zich vrij voelt om voorvallen en afwijkingen van de procedures en onveilige situaties te melden. We willen u als gebruiker betrekken in dit proces. Voor het melden van bovengenoemde situaties kunt u gebruik maken van het formulier onderaan de pagina.

Laatste Safety nieuws

Return to Normal Operations - RNO

In de periode na de eerste corona-lockdown (medio 2020) was er wereldwijd sprake van een significante toename van luchtvaartincidenten, zowel bij Commercial Air Traffic (CAT) als bij de General Aviation (GA). Ook op Lelystad Airport hebben we in die periode een relatief hoog aantal incidenten geregistreerd, terwijl er in de tweede helft van het kalenderjaar juist duidelijk sprake was van minder voorvallen. Om goed voorbereid te zijn op de periode na de huidige lockdown willen we middels een specifieke checklist enkele handvatten bieden voor het hervatten van de specifieke GA-operatie op ons veld. De checklist kan door operators worden gebruikt als eerste aanzet om vanuit het eigen veiligheidsmanagementsysteem een gedegen inschatting te maken van de aanstaande situatie.

U vindt de RNO-checklist HIER.

Eerdere safety-berichten


Nieuwsbrief Lelystad Airport Safety

Als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van veiligheid op en rondom Lelystad Airport? Elk kwartaal versturen wij de 'Safety Nieuwsbrief' en wij voegen u graag toe aan onze maillijst. 

Melding Onveilige Situaties

Indien u een onveilige situatie op de luchthaven wilt melden, dan kunt u gebruik maken van onderstaand online formulier of stuurt u een e-mail naar safety@lelystadairport.nl.

Naam*
Plaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Uw melding*
 
 

We wijzen u op onze Privacy statement.

Terug