Operational info

Aangepaste openingstijden tijdens Kerst en Oud & Nieuw 2022

Tijdens de komende feestdagen in december hanteert Lelystad Airport aangepaste openingstijden. Klik HIER voor het volledige overzicht.

Aangepaste openingstijden fuel service

Op dit moment ondervindt Shell personele problemen. Daarom hanteren wij voor fuel service aangepaste openingstijden op Lelystad Airport.
Dat betekent dat ik jullie nu moet informeren dat met ingang van woensdag 24 augustus, fuel service dagelijks beschikbaar zal zijn van 08.00 – 20.00 u.

Wij werken eraan om zo snel als mogelijk terug te gaan naar de oorspronkelijke openingstijden.

Runway en taxiway incursions voorkomen

Net als op andere luchthavens worden er op Lelystad Airport met enige regelmaat runway incursions en taxiway incursions begaan. Vanwege de veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt heeft Lelystad Airport, samen met de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de lokale gebruikers, besloten hier extra aandacht aan te besteden.

Wij willen u vragen het animatiefilmpje zo breed mogelijk bekend te stellen onder de eigen huurders, clubleden en individuele vliegers, om zo gezamenlijk de veiligheid op Lelystad Airport verder te verbeteren.

 

Laadfaciliteiten voor de Pipistrel Velis Electro op Lelystad Airport

In samenwerking met het Platform Duurzaam Vliegen beschikt Lelystad Airport sinds 3 september 2021 over een lader voor de Pipistrel Velis Electro.

Voor het gebruik van deze lader zullen geen verbruikskosten in rekening worden gebracht. Wel geldt de normale havengeldregeling.

Gebruikers van de Pipistrel Velis Electro worden verzocht om voor hun vlucht contact op te nemen met operations@lelystadairport.nl om het gebruik van de lader af te stemmen.

Aanpassing tijdsblok IFR dienstverlening

Per 13 september 2021 is de IFR dienstverlening op Lelystad Airport gewijzigd. IFR dienstverlening is vanaf dan beschikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag, uitgezonderd feestdagen) tussen 09.00 - 17.00 lt.

  • Alle IFR vluchten PPR.
  • Het PPR verzoek minimaal 24 HR prior verzenden aan:  operations@lelystadairport.nl.
  • Voor meer informatie kunt u bellen met 088 - 6009 791
Terug