Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Oplevering afbouw en inrichting passagiersterminal

Oplevering afbouw en inrichting passagiersterminal

Woensdag 3 april is de afbouw en inrichting van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport officieel opgeleverd. Na de casco oplevering (in september 2018) is de integraal dienstverlener Viggo, samen met haar partnerbedrijven, gestart met de afbouw- en inrichtingswerkzaamheden van het terminalgebouw. De afronding van deze werkzaamheden is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Lelystad Airport als vakantieluchthaven.

Viggo richtte samen met haar partnerbedrijven deze terminal in naar het ontwerp van interieurarchitect Casper Schwarz. Onder het interieur vallen de publieke ruimten zoals plaza, sanitaire ruimtes, de multi balie als servicepunt voor passagiers, de check-in, de bagage drop-offs, het security filter, de lounges en de gates. Deze zijn ingericht met uitnodigende en aangename interieurcomponenten, zoals comfortabele loungebanken en moderne designstoelen.

Polderlandschap
Met de inrichting is een overzichtelijke terminal gerealiseerd en komen de unieke kenmerken van de polder en de provincie Flevoland terug in onder andere kleurgebruik en zichtlijnen. Hierdoor komt de verbondenheid met dit bijzondere stukje Nederland duidelijk tot uiting komt. Met de kwaliteit van de inrichting sluit het gebouw optimaal aan op de beoogde uitstraling van de luchthaven.

Selfservice luchthaven
Lelystad Airport wordt een ‘selfservice luchthaven’, waardoor passagiers snel en overzichtelijk het proces kunnen doorlopen. De transparante en logische lay-out van de terminal zorgt er voor dat de passagier op de nieuwe luchthaven eenvoudig en ontspannen zijn of haar Passenger Journey ervaart. Verder is er ook een panorama dakterras voor passagiers met uitzicht op de startbaan.

De terminal heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter, waarvan 7.000 m2 verblijfsgebied voor de passagiers is, 1.200 m2 gereserveerd is voor retail en horeca, 3.000 m2 voor bagage afhandeling is ingericht en 800 m2 in gebruik zal zijn voor kantoren. Dat is bij de opening voldoende om jaarlijks anderhalf miljoen passagiers te kunnen ontvangen. Daarmee is deze terminal geschikt voor het faciliteren tot ongeveer 10.000 vliegbewegingen. De architect heeft er in het ontwerp rekening mee gehouden dat de terminal uitgebreid kan worden om aan de verwachte passagiersgroei te kunnen voldoen.

Naar verwachting wordt de nieuwe passagiersterminal in 2020 officieel in gebruik genomen. Viggo blijft betrokken op Lelystad Airport. Zij zijn de komende 10 jaar verantwoordelijk voor de integrale dienstverlening in het nieuwe terminalgebouw.

3 April, 2019