Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Installatie brandweerkorps Lelystad Airport

Installatie brandweerkorps Lelystad Airport

Vandaag, maandag 2 september, heeft Lelystad Airport 28 nieuwe collega’s mogen verwelkomen. De 28 mannen en vrouwen gaan het brandweerkorps vormen van Lelystad Airport. Onder toeziend oog van burgemeester Ina Adema van Lelystad, directeur Hanne Buis van Lelystad Airport en manager emergency respons Ritchie Trompert van Schiphol Group, werd het korps geïnstalleerd en van harte welkom geheten.

Lelystad Airport bereidt zich voor op het faciliteren en afhandelen van commercieel vliegverkeer. Van regionaal vliegveld voor kleine luchtvaart transformeert het naar een luchthaven die commerciële passagiersvluchten kan ontvangen. Naast alle infrastructurele aanpassingen, zoals de verhoging van de verkeerstoren, de verlenging van de start- en landingsbaan en de bouw van een nieuwe passagiersterminal, hoort bij de toekomstige luchthavenoperatie een passende organisatie, waaronder een eigen brandweerkorps.

Het nieuwe korps start met een uitgebreid opleidingstraject en wordt verantwoordelijk voor de bestrijding en preventie van incidenten en kleine bedrijfsongevallen op het luchthaventerrein. De brandweer levert hiermee een bijdrage in het waarborgen van de veiligheid en continuïteit van Lelystad Airport.