Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Infomarkt Lelystad Airport trekt ruim 1.400 bezoekers

Infomarkt Lelystad Airport trekt ruim 1.400 bezoekers

Ruim 1.400 bezoekers trok de Infomarkt die de Lelystadse luchthaven, samen met provincie Flevoland en gemeente Lelystad zaterdag 11 november organiseerde in het Aviodrome.

Luchthavendirecteur Hanne Buis sprak – mede namens gedeputeerde Jaap Lodders en wethouder Jop Fackeldey –  aan het einde van de markt haar waardering uit voor de verzamelde standhouders: “Samen hebben we vandaag het volledige verhaal van Lelystad Airport aan een zeer geïnteresseerd publiek laten zien. Dat verhaal gaat over meer dan routes en vlieghoogtes, al gaan we de discussie daarover niet uit de weg. Wel moeten we feiten van fictie scheiden. Daar is deze infomarkt goed voor. U bent al die bezoekers met  een informatiebehoefte over de gevolgen van uitbreiding Lelystad Airport tegemoet gekomen. Ik heb geanimeerde gesprekken en aandachtig luisterende mensen gezien op deze infomarkt. Al die 1.400 mensen weten nu meer over de aanleg van de start- en landingsbaan, de bouw van de nieuwe terminal, over toekomstige banen, over opleidingen in de luchtvaartsector, over de bereikbaarheid, de snelbus die gaat rijden tussen Lelystad Centrum en Airport, over de maatregelen op het gebied van duurzaamheid die we treffen. Dat verhaal blijven we ook het komende jaar vertellen. Op naar de volgende Infomarkt.”

De infomarkt was opgezet aan de hand van thema’s: Bouwen, Omgeving, Werken & Leren, Bereikbaarheid. De presentaties en toelichting door het ministerie van I&W op de vliegroutes en de geluidsimulaties van het NLR hadden de gehele dag een continue warme belangstelling.

Op een grasveld nabij kreeg een aantal verenigde actiegroepen juist de ruimte om een protestgeluid tegen uitbreiding van Lelystad Airport te laten horen. Dat trok ca. 350 belangstellenden. Voor het uitgebreider verhaal konden zij na afloop terecht op de infomarkt.

Bob de Bouwer

Naast informatie bood de Infomarkt een aantal speelse elementen. Zo was kinderheld Bob de Bouwer aanwezig om samen met kinderen op de foto te gaan. En hij verrichtte samen met luchthavendirecteur Hanne Buis, gedeputeerde Jaap Lodders en wethouder Jop Fackeldey de opening van de markt.

Wie wilde, kon ook meedoen aan het Luchthavenspel, een variant op ganzenbord, waarbij de deelnemers aan het spel de klantreis op het toekomstige Lelystad Airport ervaren. Dit spel is ook afgedrukt in de Airportkrant van november 2017. Zo kan het ook thuis worden gespeeld. Voor de winnaars was er een leuke prijs; en wie niet won kreeg nog altijd een troostprijs.

Busrit en foto

Favoriet bij de bezoekers van de informatiemarkt was de busrit over de in aanleg zijnde start- en landingsbaan.  Onderweg was er een stop waarbij – al dan niet met behulp van een aantal gimmicks – een foto of selfie kon worden gemaakt. Daarvan werd massaal gebruik gemaakt.

Bezoekersverslag

Klik hier voor het bezoekersverslag.