Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 In gebruikname technische ruimte MER03

In gebruikname technische ruimte MER03

Sinds deze week is de MER03 in gebruik genomen door LVNL. MER staat voor Main Equipment Room en is het centrum voor het datanetwerk. Lelystad Airport beschikt over drie van deze ruimtes.

De MER03 is direct naast de huidige terminal gelegen en biedt ruimte aan het datanetwerk van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De ruimte zorgt ervoor dat alle techniek, zowel in de toren als in het veld, optimaal kan functioneren. Daarnaast zorgt deze ruimte ook dat er een koppeling kan worden gemaakt tussen de apparatuur van de LVNL op Schiphol en Lelystad Airport

De koppeling tussen de apparatuur op Schiphol en Lelystad Airport is van essentieel belang. Het zorgt er namelijk voor dat de nieuwe verkeerstoren (die 3 mei 2018 wordt opgeleverd) het toekomstige vliegverkeer in goede banen kan leiden.

Planning
Hoewel de MER03 vervroegd nu al in gebruik is genomen, vindt de afwerking van de buitenzijde op een later moment plaats. Door de vorst van de afgelopen weken, was het niet mogelijk om de buitenzijde eerder af te werken.