Nieuws & Media . 9 Algemeen 9 Defensie leent mobiele verkeerstoren uit aan Lelystad Airport

Defensie leent mobiele verkeerstoren uit aan Lelystad Airport

Voor de realisatie van het vernieuwde Lelystad Airport is het noodzakelijk om de huidige verkeerstoren te verhogen van 9 naar 22,4 meter. Tijdens de bouwwerkzaamheden maakt Lelystad Airport kosteloos gebruik van een mobiele toren van Defensie. De tijdelijke toren wordt in augustus in gebruik genomen door de verkeersinformatiedienst van Lelystad Airport.

De mobiele toren
De Landmacht heeft twee mobiele torens, die worden gebruikt voor oefeningen. Vanuit deze torens kan het luchtruim in de gaten worden gehouden. Normaliter staan de mobiele torens op het oefenterrein in de Marnewaard, in Noord-Groningen. Eén van deze mobiele torens wordt kosteloos uitgeleend aan Lelystad Airport. Het plaatsen van de toren op de luchthaven wordt uitgevoerd door
militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Voor hen is dit een goede training om de takelvaardigheden op peil te houden.
Vorige week is de mobiele toren opgeknapt om deze in optimale staat over te dragen aan Lelystad Airport. Zo is onder andere de bodemplaat van de toren vervangen en de dakbedekking gerepareerd. De toren blijft staan zolang aan de eigen verkeerstoren van Lelystad Airport wordt gewerkt.

Wilt u meer weten over de uitbreiding van Lelystad Airport? Klik hier.