Nieuws & Media . 9 Ervaringen op Lelystad Airport 9 Adembenemend avontuur bij SkySim Lelystad met de Airbus A320 vluchtsimulatie

Adembenemend avontuur bij SkySim Lelystad met de Airbus A320 vluchtsimulatie

Er zijn circa 45 prachtige bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein van Lelystad Airport, en het is hoog tijd om deze bedrijven beter te leren kennen!

Op vrijdag 19 januari jl. bracht het team van de afdeling marketingcommunicatie een bezoek aan SkySim Lelystad op uitnodiging van piloot Niels Dam.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen met een kop koffie en kregen we uitgebreide informatie over wat SkySim allemaal te bieden heeft. Het bedrijf, gevestigd in het pand van KLM Aeroclub, werkt nauw samen met hen en beschikt over een hoogwaardige Airbus A320-simulator.

Bij het betreden van de simulator is het bijna niet te geloven hoe realistisch het is. Ontelbaar veel knopjes, hendels, voetpedalen en een levensecht beeld van een luchthaven. Eenmaal in de simulator voel je je meteen verantwoordelijk voor de volledige bediening, hoewel je als onervaren ‘dagjespiloot’ eigenlijk geen idee hebt waar alle knopjes voor dienen. Onder leiding van instructeur/piloot Niels kregen we uitstekende ondersteuning en uitleg, essentieel voor het uitvoeren van complexe handelingen tijdens de vlucht.

De reis begon vanaf Amsterdam Schiphol naar Düsseldorf, en vol concentratie vlogen we van de ene naar de andere luchthaven. We wisselden af tussen wie de gezagvoerder was en wie de rol van copiloot op zich nam. Na een veilige landing in Düsseldorf vlogen we door naar Bremen Airport.

In de pilootstoel, evenals die van de copiloot, voel je direct de verantwoordelijkheid en ervaar je de druk om het toestel perfect te besturen. Hoewel er ruimte was voor een grapje tussendoor, namen we onze taak uiterst serieus. Wat deze ervaring onvergetelijk maakte, was niet alleen het vliegen zelf, maar ook de mogelijkheid om diverse scenario’s, zoals een motorbrand en verschillende weersomstandigheden, te simuleren.

Al met al was de Airbus A320-simulatie bij SkySim een fantastische en indrukwekkende ervaring die we niet snel zullen vergeten. Het gaf ons een glimp van het echte leven en de verantwoordelijkheden van een piloot, en versterkte ons begrip van de complexe wereld van de luchtvaart.

Ben jij ook benieuwd hoe het is om een simulatievlucht te maken? Is het besturen van een verkeersvliegtuig altijd al een droom geweest, ben je op zoek naar een ontzettend leuke en unieke ervaring voor jezelf, iemand anders of als teamuitje met collega’s? Maak dan snel een afspraak en kom de Airbus A320-simulator bezoeken bij SkySim.

SkySim kijkt uit op de start-landingsbaan van Lelystad Airport.
www.skysim.nl

 

Foto’s: Niels van SkySim, Christel, Esmée, Richard van Lelystad Airport.

 

Benieuwd naar welke bedrijven allemaal zijn gevestigd op het bedrijventerrein van de luchthaven? Op de website van Lelystad Airport vind je een handige bedrijvengids.

 

9 januari 2024.