Samenwerking met JINC

11 Mei, 2023 15:10

Lelystad Airport is sinds kort trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.
In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.
Lelystad Airport draagt nu financieel bij om de JINC projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise en vooral het plezier in het werk van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.
 
“Trots en blij zijn wij dat wij kunnen bijdragen aan het werk van JINC. Bij Lelystad Airport geloven wij in gelijke kansen. Ieder kind heeft een bepaalde dynamiek en talent in zich en wij inspireren de kinderen graag om het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk er erg naar uit dat leerlingen mijn werk op 1 juni a.s. gaan overnemen tijdens de Baas Van Morgen”, aldus Jan Eerkens- CEO Lelystad Airport.

Terug