Actueel

Persstatement: vliegtuigcrash Münster


Vandaag 9 augustus omstreeks 11.00 uur zijn twee personen vanaf Lelystad Airport in een Beech G 58 Baron vertrokken in de richting van Duitsland. Het vliegtuig zou vanavond terugkeren op ons vliegveld in Lelystad. Wij zijn erg geschokt over het nieuws dat het vliegtuig is neergestort op het vliegveld van Münster. Wij wachten nog op de officiële berichtgeving van de Duitse autoriteiten.
Lees meer

Meetvlucht op Lelystad Airport

Meetvlucht op Lelystad Airport


Maandag 23 juli wordt er in opdracht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) weer een meetvlucht uitgevoerd om de nadering naar baan 05 en 23 te testen.

Lees meer

Lelystad Airport neemt verhoogde verkeerstoren in gebruik

Lelystad Airport neemt verhoogde verkeerstoren in gebruik
Donderdag 12 juli is de verhoogde verkeerstoren van Lelystad Airport officieel in gebruik genomen. Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, Jurgen van Avermaete van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Jeroen Buter, projectleider van de torenvernieuwing, verrichtten samen de officiële openingshandeling. Met deze ingebruikname is afscheid genomen van de tijdelijke mobiele toren van het ministerie van Defensie van waaruit het vliegverkeer op Lelystad Airport sinds augustus 2017 werd begeleid.

Lelystad Airport bereidt zich voor op de komst van groot commercieel vliegverkeer. Om luchtverkeersleiders nog beter zicht te bieden op het gehele luchthaventerrein is de huidige verkeerstoren verhoogd.
Lees meer

Vrijdag 22 juni 2018: aangepaste openingstijden Lelystad Airport

Vrijdag 22 juni 2018: aangepaste openingstijden Lelystad Airport

Op vrijdag 22 juni zal de langste dag van het jaar worden gevierd met aangepaste openingstijden.

Lees meer

Meetvluchten op Lelystad Airport

Meetvluchten op Lelystad Airport
Volgende week zullen er in opdracht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) meetvluchten worden uitgevoerd om de nadering naar baan 05 en 23 te testen.

De vluchten zullen niet starten of landen op Lelystad Airport, maar wel een aantal maal laag over de baan vliegen. Op deze momenten zal bijbehorend geluid geproduceerd worden. De vluchten zijn noodzakelijk om groot commercieel vliegverkeer, wat in de toekomst naar Lelystad Airport komt, veilig te laten opstijgen en landen. Het vliegtuig wat deze vluchten gaat uitvoeren is de Cessna Citation (registratie PH-LAB).
Lees meer

Woensdag 30 mei: Belevingsvlucht

Woensdag 30 mei: Belevingsvlucht

Lelystad Airport gaat in 2020 open voor vakantievluchten en momenteel wordt de luchthaven daarvoor uitgebreid. De nieuwe start- en landingsbaan is klaar, de nieuwe terminal is bijna gereed en met onze partners werken we aan alle andere zaken die nodig zijn voor openstelling voor vakantievluchten.

Lees meer

Dag van de Bouw 2018: nieuwe terminal op Lelystad Airport open voor breed publiek

Dag van de Bouw 2018: nieuwe terminal op Lelystad Airport open voor breed publiek

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 kan iedereen een kijkje komen nemen op de bouwplaats van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport. Op de Dag van de Bouw openen in heel Nederland bouwprojecten hun deuren, dus ook het nieuwbouwproject op Lelystad Airport!

Lees meer

Testen vliegtuiglandingssysteem Lelystad Airport

Vanochtend is begonnen met het testen van het nieuwe instrument landing system (ILS).

Lees meer

Reactie op advies Commissie voor de MER

Directeur Lelystad Airport Hanne Buis: 

"Wij hebben er kennis van genomen dat de onafhankelijke Commissie van de MER geen verdere belemmeringen ziet in het voortzetten van de procedure rond het nieuwe Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport. Daarbij vinden wij het positief dat de minister nu beschikt over alle essentiele milieu-informatie in de MER. 

Lees meer

Tulpenroute Flevoland

Tulpenroute Flevoland
Van 14 april t/m 5 mei kun je weer volop genieten van kleurrijke tulpenvelden in Flevoland. Trek je wandelschoenen aan, spring op de fiets of pak de auto en volg één van de routes langs de prachtige tulpenvelden in Dronten, Lelystad en Zeewolde. De Tulpenroute leidt je ook langs Lelystad Airport. Naast de routes worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Doe bijvoorbeeld mee aan een schilderworkshop of pluk je eigen boeket in de pluktuin.
Lees meer
Getoond 1–10 van 661234567
Terug