Lelystad Airport

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om van Lelystad Airport dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te maken. De eerste stappen van onze reis maakten we in 1973. Destijds een grasbaan net buiten Lelystad. We waren officieel een vliegveld en via ‘Hotel Bravo’ landden de piloten.

In 1993 nam Schiphol Group het vliegveld over. Vliegveld Lelystad werd Lelystad Airport en groeide uit tot een belangrijke luchthaven voor de General Aviation.

Nu krijgt onze reis een nieuw vertrekpunt: we worden een luchthaven voor groot commercieel luchtverkeer. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om van Lelystad Airport dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te maken voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen rond het Middellandse Zeegebied.

De doorgroei van Lelystad Airport geeft een belangrijke economische impuls aan de regio. De luchthaven trekt bedrijven aan, zorgt voor lokale en regionale werkgelegenheid en versterkt het vestigingsklimaat.

N.V. Luchthaven Lelystad is de exploitant van Lelystad Airport en is een volledige dochteronderneming van Schiphol Group. N.V. Luchthaven Lelystad handelt onder de naam Lelystad Airport.

 

 

Terug