Onderhoud op...

Voor onderhoud aan uw vliegtuig kunt u uitstekend terecht op Lelystad Airport. We maken een onderscheid in onderhoud voor de kleine luchtvaart en onderhoud voor zakenvliegtuigen en regionale vliegtuigen. Lelystad Airport heeft de ambitie om in de toekomst een “one stop shop” op de luchthaven te realiseren, zodat vliegtuigen met één bezoek aan de luchthaven in al hun onderhoud kunnen worden voorzien.

Onderhoud kleine luchtvaart

Voor onderhoud aan uw vliegtuig tot het typen Beech 300/ King Air 350 kun u terecht bij onderstaande bedrijven.

AIS Tom van der Meulen
Bogaerds Cord Dynamic Aviation
Heli Holland Martinair
Prekas (ultra lights) Wings over Holland

Onderhoud zakenvliegtuigen en regionale vliegtuigen en overige specialismen

Lelystad Airport biedt steeds meer mogelijkheden voor Maintenance, Repair en Overhaul, zo kunnen er vliegtuigen tot het type Fokker 100 worden gespoten, is er een bedrijf dat composietreparaties uitvoert op vliegtuigonderdelen. Onderstaand treft u een overzicht van de mogelijkheden op Lelystad Airport.

Quality Aircraft Painting Services/QAPS

QAPS is onderdeel van de  STTS Groep. QAPS  is gespecialiseerd in hoogwaardige  spuiten van business jets als regionale vliegtuigen tot aan het type Fokker 100. Sinds 2011 heeft QAPS een gloednieuwe state-of-the art verffaciliteit gevestigd op Lelystad Airport en heeft zij reeds 400 vliegtuigen van een nieuw jasje voorzien.

SPECTO Aerospace

SPECTO Aerospace, gevestigd op Lelystad Airport en op de luchtmachtbasis in Woensdrecht, is specialist op het gebied composiet en composiet-metalen vliegtuig- en helikopteronderdelen. Focus ligt op Rotor Blades, Radomes, Flight Control Surfaces, Structures en Nacelle parts. SPECTO is een EASA/FAA/TCCA/MAA Part-145, AS9110/ISO9001 gecertificeerd luchtvaart technisch bedrijf dat onderdelen repareert voor gerenommeerde vliegtuig- en helikopteronderhoudsbedrijven, luchtvaartmaatschappijen en fabrikanten binnen en buiten Europa. In eigen werkplaatsen, maar ook in de hangar van klanten wordt kwalitatief perfect en gespecialiseerd werk uitgevoerd, waar nodig met gebruik van het innovatieve composite repair shelter concept. SPECTO biedt een uitgebreide Radome Exchange Pool aan voor zowel commercial en business aircraft. Meer informatie op www.spectoaerospace.com en www.werkenbijspectoaerospace.com.

Dynamic Aviation

Dynamic Aviation is een vliegtuigonderhoudsbedrijf. Het bedrijf bestaat uit een team technische specialisten met veel ervaring. De hoofdactiviteit van Dynamic Avitaion is het EASA en FAA gecertificeerd onderhoud verzorgen voor een breed scala aan vliegtuigen en helikopters. Het onderhoud bestaat uit geplande controles , correctief reparaties/onderhoud, inclusief kleine / grote reparaties en modificaties.

Aircraft Maintenance Netherlands/AMN

AMN heeft vestigingen op Lelystad en op Teuge. Op Lelystad is AMN o.a. verantwoordelijk voor het onderhoud aan de Catalina. Daarnaast biedt AMN voor veel één- en meermotorige vliegtuigen en helikopters in de kleine luchtvaart een totaalpakket aan diensten, voor zowel privé eigenaars als voor vliegclubs en andere operators. Alle aspecten m.b.t. het luchtwaardig houden van de toestellen kunnen door AMN in huis uitgevoerd worden, zoals het beheer door onze CAMO, de jaarlijkse ARC inspectie, het leveren en testen van avionica en instrumenten, en uiteraard al het nodige onderhoud.

 

Terug