Inregelperiode

De invoering van luchtverkeersleiding per 7 november 2019 gaat samen met wijzigingen in vliegprocedures, -routes en luchtruimstructuur op en rond Lelystad Airport. Ook de openingstijden van Lelystad Airport zullen veranderen naar 07:00-22:00 uur lokale tijd. Voor actuele informatie heeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een webpagina gemaakt met relevante informatie en beeldmateriaal. Over de inregelperiode, het aangepaste toegangsbeleid en de wijzigingen op het terrein vertellen wij u graag meer.Bekijk de
LVNL video

Inregelperiode

Tijdens de inregelperiode, die op 7 november van start gaat, vinden er diverse werkzaamheden op Lelystad Airport plaats. In de onderstaande PDF vindt u de voorzorgsmaatregelen die tijdens de inregelperiode voor u van belang zijn. Lees meer over de werkzaamheden, aangepaste openingstijden en de gebruiksruimte.

Download de factsheet (PDF)


Bekijk de
'Wijzigingen op het terrein' video

Wijzigingen op het terrein

Vanaf 7 november zullen er een aantal wijzigingen op het airside zuidelijk areaal worden doorgevoerd, waar u in de toekomst rekening mee moet houden. Onder andere een hernoeming bestaande plaformen en bedrijfterreinen, oproepposities, baanmarkeringen, gedrags- en veiligheidsregels.

Download de factsheet (PDF)


Bekijk de 'Toegangsbeleid' video

Toegangsbeleid

Veiligheid is van groot belang op Lelystad Airport. Een ieder die de luchthaven bezoekt zal dit merken. Om de veiligheid voor passagiers, medewerkers en andere te waarborgen zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen van kracht die mogelijk ook effect op uw bedrijfsvoering hebben. Lees in de onderstaande PDF wat deze maatregelen voor u betekenen.

Download de factsheet (PDF)


Bekijk de
'LARSA app' video 

LARSA app

LARSA (Lelystad Airport Runway Scheduling App) is speciaal ontwikkeld voor piloten die gebruik maken van Lelystad Airport. We stellen piloten in de gelegenheid om zelf het ideale moment te kiezen om te vertrekken en te landen op onze luchthaven. Met LARSA kan je binnenort overal, op ieder moment van de dag, eenvoudig je vlucht plannen. Zonder wachttijden, zonder stress.

Download de factsheet (PDF)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief speciaal voor piloten en bedrijven op Lelystad Airport. Blijf op de hoogte, laat hier jouw e-mailadres achter.

Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens, zie het Privacy Statement.


Meest gestelde vragen over de inregelperiode

Wanneer is de LARSA app beschikbaar?
Vanaf 18 november is LARSA voor alle gebruikers op Lelystad Airport beschikbaar via de browser van bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Daarover vanaf 18 november meer informatie terug te vinden op lelystadairport.nl/larsa. Wij willen u op de hoogte houden van updates rond de LARSA app, bijvoorbeeld over de beschikbaarheid in de Appstores. Via de LARSA pagina kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Welke toegangsbewijzen kent LA?
Lelystad Airport kent vier verschillende toegangsbewijzen:

  • Persoonsgebonden Lelystad Airport-pas (LA-pas) het is verplicht om deze zichtbaar te dragen
  • Bezoekerspas Lelystad Airport; begeleid door een LA-pashouder
  • Piloot in bezit van Pilot Licence en in combinatie met een vlucht
  •  Passagiers van een vlucht (in bezit van boardingcard)

Mijn pand staat op de grens landside / airside. Welke maatregelen moeten wij nemen in ons pand?
Er moet een duidelijke grens aanwezig zijn tussen landside en airside. Wanneer de hangaardeuren open zijn, is het gebied in de hangaar airside geworden en moeten de aanwezigen in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs.

Welk toegangsbewijs kan ik als instructeur/examinator gebruiken?
De Pilot License is een geldig toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs is geldig in combinatie met een uit te voeren (les) vlucht. Geeft u theorieles en vindt deze plaats op airside, vraag dan een LA-pas aan.

Ik ben zelfstandig instructeur/examinator en heb verschillende opdrachtgevers / kom bij verschillende bedrijven. Hoe vraag ik een pas aan? En dien ik voor al deze bedrijven een autorisatie aan te vragen?
Registreer uw bedrijf en geef duidelijk aan bij welke bedrijven u werkzaam bent en vraag vervolgens een pas aan. De formulieren zijn te vinden op www.lelystadairport.nl/badgecenter. Autorisatie van alle bedrijven is niet nodig. Bij de bedrijfsregistratie geeft u aan bij welke bedrijven u werkzaamheden uitvoert. Op basis van uw registratie wordt het autorisatieprofiel bepaald. Het autorisatieprofiel wordt aan uw pas gekoppeld.

Ik ben student bij een vliegschool. Welk toegangsbewijs heb ik nodig?
Voor studenten geldt dat ze onder begeleiding staan van een instructeur. Een boardingpass is voldoende. Wanneer een solovlucht wordt uitgevoerd geldt de soloverklaring ook als geldig toegangsbewijs. Let op: Lelystad Airport adviseert studenten een LA pas aan te vragen, omdat er geregeld situaties zijn waarin zelfstandig taken worden uitgevoerd aan airside.

Ik heb een medical. Is dit een geldig toegangsbewijs?
Een medical is geen geldig toegangsbewijs. We verwijzen graag naar www.lelystadairport.nl/badgecenter om het juiste toegangsbewijs aan te vragen.

Moet ik voor alle voertuigen een pas aanvragen?
Ja, u dient voor alle voertuigen een voertuigpas aan te vragen.

Hoe vraag ik een VOG aan als ik niet in Nederland sta ingeschreven?
Op de webpagina van het Ministerie van Justitie en Veiligheid staat uitgelegd hoe een VOG aanvraag gedaan kan worden zonder inschrijving in Nederland. De website is te bereiken door hier te klikken.

Ik ben de directeur van mijn eigen bedrijf en dienst Justis accepteert de VOG aanvraag voor mijzelf niet. Wat moet ik doen?
Als directeur van uw bedrijf kunt u geen VOG voor uzelf aanvragen. Geef dit aan bij de medeweker van het badge center, dan zetten wij voor u de VOG aanvraag in gang.

Ik heb al een VOG/VGB omdat ik ook op een ander luchthaven werk. Kan ik deze ook gebruiken?
Dat is mogelijk als deze VOG/VGB nog minimaal 2 jaar geldig is.

Terug